ΚΡΗΤΗ

Βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Εκπαιδευτική δράση από το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών και το ΕΚΦΕ Χανίων

Βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών και το ΕΚΦΕ Χανίων διοργανώνουν  εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα : 

«Βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα στον Σταυρό Ακρωτηρίου από το παρελθόν μέχρι σήμερα – επίδραση της κλιματικής αλλαγής»

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Σε αυτή μας την εκπαιδευτική δράση έχουμε συνδιοργανωτές και τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΔΔΕ Χανίων, τον Δήμο Χανίων και τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου μας  .  

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, από τις 09:00 εως τις 15:00, θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της παραλίας του Σταυρού Ακρωτηρίου (γνωστή από την ταινία «Ζορμπάς»), τα παρακάτω υπαίθρια εργαστήρια :

Εργαστήριο για την κλιματική κρίση – διαδραστικά παιχνίδια : από το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Βάμου με τον Φώτιο Ποντικάκη, την Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη, την Ελένη Δεσποτίδου και την Ανδριάνα Μπάσιου.

EDU4clima :πρόγραμμα ΕΛΙΔΕΚ από το Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης και παρουσίαση από την Ειρήνη Δερμιτζάκη, υπεύθυνη 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Εργαστήριο αρχαίου DNA : από τον Νικόλαο Ψώνη, μεταδιδακτορικό συνεργάτη του Εργαστηρίου Αρχαίου DNA του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE)

Εργαστήριο παλαιοντολογίας : από τον Γιώργο Ηλιόπουλο, καθηγητή παλαιοντολογίας του  Πανεπιστημίου Πατρών, την διδάκτορα παλαιοντολογίας Πηνελόπη Παπαδοπούλου και την Αναστασία Τζανουδάκη, υπάλληλο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου.

Εργαστήριο βιοποικιλότητας νερού : από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Χανίων με τους Νίκο Αναστασάκη, Αργυρώ Ζώη, Κώστα Γιαννενάκη , Ελένη Μαυρακάκη και Μιχάλη Μαραγκάκη.

Εργαστήρια Γεωλογίας «Γεωλογία περιοχής- απολιθωμένο δάσος Σταυρού Ακρωτηρίου-Εξόρυξη αιολιανιτών στο αρχαίο λατομείο του Σταυρού»: από τους Εμμανουήλ Μανούτσογλου, καθηγητή Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιο Σαράτση Διδάκτορα μηχανικό ορυκτών πόρων και ΕΔΙΠ στην σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης και τον μεταδιδακτορικό συνεργάτη Πολυτεχνείου Κρήτης Ηλία Λάζο.

Εργαστήρια βιοποικιλότητας : με εισηγητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης :

Απόστολο Τριχά, έφορο συλλογών Αρθροπόδων στο ΜΦΙΚ και ΕΔΙΠ στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , τον διδάκτορα Ελευθέριο Μπιτζιλέκη, (εργαστήριο Μοριακής Συστηματικής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) με ειδίκευση στη φυλογένεση, τη βιολογία και την οικολογία των χερσαίων γαστερόποδων, τον Δρ. Νικόλαο Κιάμο με ειδίκευση στα θηλαστικά και την Δρ. Εμμανουέλα Καραμέτα με ειδίκευση στην οικοφυσιολογία και εξελικτική βιολογία ερπετών και αμφιβίων Ελλάδας και Κύπρου και Κοντολέφα Παναγιώτη βιολόγο.

Εργαστήριο «Η γεωλογική ιστορία της Κρήτης μέσα από τα Γεωπάρκα της» από το Γεωπάρκο Σητείας και το Γεωπάρκο Ψηλορείτη με τον Χαράλαμπο Φασουλά, υπεύθυνο τμήματος Γεωποικιλότητας ΜΦΙΚ και ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης, την Μαρία Κολενδριανού, διδάκτορα παλαιοντολόγο στο Γεωπάρκου Ψηλορείτη και τον Βαγγέλη Περάκη υπεύθυνο Γεωπάρκου Σητείας και Φέκα Δήμητρα.

Εργαστήριο βιωματικό με θέμα «Προστατεύουμε την περιοχή αποτιμώντας και προτείνοντας» : από την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χανίων Αρετή Μαρματάκη

Εργαστήριο εικαστικής παρέμβασης με κυανοτυπίες: από την περιβαλλοντική ομάδα «Όταν η Γη αλλάζει» του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών

Για να δηλώσετε συμμετοχή (μέχρι δύο τμήματα ανά σχολείο ή περιβαλλοντικές ομάδες), παρακαλούμε συμπληρώστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVNj4hrHIajMJqr7foaoRXCMjmOSmUUvtOD--_SoclWZle1A/viewform?usp=sf_link "

3445556667

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση