ΚΡΗΤΗ

Αυξημένος κατά 10% ο αριθμός των πολιτών που ζητούν συνδρομή

Ολοένα και περισσότεροι απευθύνονται στον Δήμο Ηρακλείου ζητώντας τρόφιμα αλλά και ψυχολογική στήριξη

No profile pic

Ανησυχητική αύξηση, της τάξεως του 10%, παρουσιάζει ο αριθμός των συνανθρώπων μας που απευθύνονται στον Δήμο Ηρακλείου, ζητώντας τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και ψυχολογική στήριξη!

Με το που ξεκίνησε η καραντίνα, η Λότζια δημιούργησε δύο τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν και να εξυπηρετούν κόσμο.

Καταγράφεται δυστυχώς μία αρκετά σημαντική αύξηση των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μακροχρόνια άνεργοι, υπάρχουν εποχικά εργαζόμενοι, άνθρωποι που έχασαν τα μεροκάματά τους. Και βέβαια αυτό φοβάμαι ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα – αυτή την τάση καταγράφουμε μέσα από τηλεφωνήματα που δεχόμαστε” σχολιάζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένα Παπαδάκη, προσθέτοντας επίσης ότι έχει “αυξηθεί και ο αριθμός των ωφελουμένων συμπολιτών μας στα συσσίτια του Δήμου, μέσω του Ιδρύματος Καλοκαιρινού”.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενισχύει με προμήθειες το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, “όμως δεχόμαστε και χορηγίες επιχειρηματιών, που κι αυτοί συνδράμουν με τον τρόπο τους στη μεγάλη προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη” υπογραμμίζει η κ. Παπαδάκη.

Πώς γίνεται η αποτίμηση και η ανάλυση των περιστατικών

Όταν ένας συνάνθρωπός μας καλέσει στη γραμμή Βοήθειας του Δήμου Ηρακλείου, αξιολογείται η περίπτωσή του από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που έχει ο Δήμος μας και στη συνέχεια παραπέμπεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κι από εκεί προμηθεύεται τα προϊόντα τα οποία έχει ανάγκη” εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Άγχος, απομόνωση και μοναξιά

Η “πρωτόγνωρη” και συγχρόνως “πολύ δύσκολη” κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και βρισκόμαστε, επηρέασε αρνητικά τις πιο ευάλωτες ψυχικά (και κοινωνικά) ομάδες.

Δεχθήκαμε πολλές κλήσεις, πολλά αιτήματα στήριξης, συνανθρώπων μας που αντιμετώπιζαν άγχος από τον εγκλεισμό, άγχος για το μέλλον, για την οικογένειά τους, για τα συγγενικά τους πρόσωπα · αισθήματα απομόνωσης, μοναξιάς και έλλειψης των δικών τους ανθρώπων, ανθρώπων ηλικιωμένων που δεν έβλεπαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Οι ψυχολόγοι μας τους στήριξαν πραγματικά με επανειλημμένες κλήσεις και πολύ συμβουλευτική διάθεση” τόνισε η κ. Παπαδάκη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση