"Αναίτια η επίθεση σε βάρος του γιατρού" - Ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ για τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ σημείωσε ακόμα πως “δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθούν συνθήκες ασφαλείας στα πρότυπα άλλων κρατών, όπως για παράδειγμα σε αυτά της Αμερικής"

Τον προβληματισμό του για το νέο περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης(συγκεκριμένα σε αυτό της Ιεράπετρας), εξέφρασε ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος.

“Δυστυχώς έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα τέτοιων περιστατικών. Πραγματικά ήταν αναίτια η επίθεση, όπως ενημερώθηκα από τον διοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας ο οποίος έτυχε να είναι και παρών στο συμβάν. Χαίρομαι που ο κύριος αυτός κατέληξε να δηλώσεις δημοσίως συγγνώμη”, είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ προσέγγισε το συμβάν και από μία διαφορετική οπτική, δίδοντάς του και μία άλλη διάσταση:

“Το νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι ένα νοσοκομείο που μαστίζεται από ελλείψεις προσωπικού. Επανειλημμένες προκηρύξεις που έχουν γίνει για μόνιμο προσωπικό, έχουν βγει άγονες. Και σίγουρα τέτοια περιστατικά, που έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά κι άλλων μειονεκτημάτων και αντικινήτρων, αποτρέπουν το ιατρικό προσωπικό για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποια θέση”.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, “οι γιατροί και όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους. Σίγουρα σε περιπτώσεις που η ένταση και ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες συμπεριφορών που δεν θα έπρεπε να είναι αυτές που είναι, τόσο από την δικιά μας την πλευρά, όσο και από τους πολίτες που προσέρχονται. Εν προκειμένω, καμία συνθήκη δεν δικαιολογούσε την εκδήλωση φαινομένων βίας ή προπηλακισμών ή υβριστικών επιθέσεων, σε έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του. Διότι όντως ήταν στη θέση του ο γιατρός – δούλευε, δεν χάζευε όπως ισχυρίστηκαν. Παρείχε φροντίδα Υγείας σε άλλον ασθενή”.

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ σημείωσε ακόμα πως “δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθούν συνθήκες ασφαλείας στα πρότυπα άλλων κρατών, όπως για παράδειγμα σε αυτά της Αμερικής, με προσωπικό σε ικανό σε αριθμό, επαρκή εκπαίδευση, για να παρέχει την προστασία που χρειάζεται σε όλες τις δομές μας Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι η ίδια η κοινωνία να προστατεύσει αυτούς που είναι εκεί για να φυλάττουν την Υγεία της, διότι και τη δυνατότητα να είχαμε η εικόνα προσωπικού ασφαλείας που θα έρχεται για να προστατεύει τους γιατρούς και τους εργαζομένους από επιθέσεις πολιτών, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που αρμόζει σε έναν χώρο Υγείας”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ