2.958 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κρήτη, μέσα σε μία εβδομάδα

Newsroom
Newsroom

Δείτε πώς διαμορφώνεται η γεωγραφική κατανομή - Τι έδειξε η ανάλυση των αστικών λυμάτων

Συνολικά 2.958 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Κρήτη την εβδομάδα από τις 29 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης, προκύπτει ότι σε επίπεδο Κρήτης βεβαιώθηκαν:

  • 1.370 νέες μολύνσεις στο Ηράκλειο
  • 462 στο Λασίθι
  • 433 στο Ρέθυμνο, και 
  • 693 στα Χανιά

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια:

κορωνοϊός κατανομή

Διακυμάνσεις στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου - Τι έδειξαν οι αναλύσεις των αστικών λυμάτων

Την ίδια αυξητικές τάσεις καταγράφει το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου και πτωτικές στα Χανιά. 

Λύματα

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

"Την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+90%), στην Πάτρα (+77%) και στον Άγιο Νικόλαο (+72%). Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Ξάνθη (-55%), στο Βόλο (-50%), στα Χανιά (-49%), στην Αλεξανδρούπολη (-47%) και στην Κέρκυρα (-45%) ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-24%), στα Ιωάννινα (-19%), στη Λάρισα (-18%) και στην Αττική (-17%)".

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 40.100 κρούσματα και 180 θάνατοι σε μία εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ