200.000 ευρώ για το "λαβωμένο" Κέντρο Νεότητας της Σητείας

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για την ανακατασκευή του πιο εμβληματικού ίσως αθλητικού χώρου της πόλης μας μέσα στον οποίο ανδρώθηκαν αθλητικά εκατοντάδες παιδιά.

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη και του αναδόχου του έργου, "Ανακατασκευή Αθλητικών Υποδομών Κέντρου Νεότητας Σητείας λόγω θεομηνίας" η σύμβαση υλοποίησης του, συνολικής δαπάνης εργασιών 200.000 euro χρηματοδοτούμενο από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ Στέλιου Σπυριδάκη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και ορίστηκε η άμεση έναρξη των εργασιών.

Πρόκειται για την ανακατασκευή του πιο εμβληματικού ίσως αθλητικού χώρου της πόλης μας μέσα στον οποίο ανδρώθηκαν αθλητικά εκατοντάδες παιδιά.

Το Κέντρο Νεότητας Σητείας αποτελούσε επί δεκαετίες το σημείο συγκέντρωσης της Σητειακής νεολαίας αλλά και το τερέν διεξαγωγής έως και Παγκρήτιων αθλητικών διοργανώσεων.

Μετά την αλλαγή χρήσης του σε κολυμβητήριο οι συνθήκες δεν ήταν οι ευνοϊκότερες για την ορθή χρήση και διαχείριση του σε σημείο να καταστεί μη λειτουργικό, ενώ η πλημμύρα του 2022 ήρθε να επιβάλει την οριστική του κατάργηση.

Η ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας Σητείας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση μιας αθλητικής υποδομής στην καρδιά της πόλης, για μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ και εκγύμναση με όργανα, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στην ελλιπή ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να ζωντανέψει και πάλι ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος και να προσφέρει, με τον ενδεδειγμένο τρόπο, τις υπηρεσίες του στους δημότες όπως έκανε για πολλές δεκαετίες.

Σε δεύτερη φάση, υπάρχει ο σχεδιασμός από την δημοτική αρχή τοποθέτησης σκέπαστρου ώστε ο χώρος να αποτελέσει μια άρτια στεγασμένη αθλητική εγκατάσταση.


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ