ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή ρεκόρ για ένα σπάνιο και vintage Rolex- Είχε κατασκευαστεί το 1958 για επιστήμονες του CERN

Η δημοπρασία έγινε το Σάββατο από τον οίκο Phillips, με το τίμημα να ανέρχεται σε 2,24 εκατ. ελβετικά φράγκα

Τιμή ρεκόρ για ένα σπάνιο και vintage Rolex- Είχε κατασκευαστεί το 1958 για επιστήμονες του CERN

Έναντι του ποσού – ρεκόρ των 2,5 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε ένα σπάνιο Rolex Milgauss, το οποίο θεωρείται το λιγότερο δημοφιλές ρολόι της ελβετικής εταιρείας.

Το πολυτελές αντικείμενο, κατασκευασμένο το 1958 από ανοξείδωτο ατσάλι, «αντέχει» στα ισχυρά μαγνητικά πεδία, ενώ διαθέτει μαύρο καντράν με κηρήθρες, περιστρεφόμενη στεφάνη, αλλά και δείκτη σε σχήμα κεραυνού.

Η δημοπρασία έγινε το Σάββατο από τον οίκο Phillips, με το τίμημα να ανέρχεται σε 2,24 εκατ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή το υψηλότερο ποσό που έχει διατεθεί για κάθε Milgauss. Ένα παρόμοιο ρολόι είχε πουληθεί από τον οίκο Christie’s το 2013 για 317.000 φράγκα, ενώ ένα δεύτερο είχε διατεθεί από τον οίκο Phillips το 2022 για 300.000 φράγκα.

Ο πλειοδότης, του οποίου η προσφορά ξεπέρασε μια αντίστοιχη από τις ΗΠΑ, απέκτησε το ρολόι για λογαριασμό της Rolex. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν θεωρείται ασυνήθιστο για τις εταιρείες πολυτελών ρολογιών, οι οποίες αγοράζουν τα δικά τους ρολόγια σε δημοπρασίες, με στόχο να τα εντάξουν στις συλλογές ή τα μουσεία τους.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας καταδεικνύει ότι οι συλλέκτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τιμές – ρεκόρ για σπάνια και vintage ρολόγια σε άριστη κατάσταση, δηλώνει στο Bloomberg o Τόνι Τράινα, συντάκτης του περιοδικού Hodinkee.

Η Rolex διέκοψε την τελευταία έκδοση του Milgauss μόλις τον Μάρτιο.

Το αντιμαγνητικό ρολόι δημιουργήθηκε για επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε εργαστήρια. Ουδέποτε ήταν τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα μοντέλα της Rolex, τα οποία κατασκευάστηκαν για δύτες, πιλότους ή οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το ερευνητικό άρθρο του Logan Baker, η Rolex κατασκεύασε το Milgauss κατόπιν αιτήματος επιστημόνων, οι οποίοι εργάζονταν στο CERN. Είχαν ζητήσει ένα ρολόι χειρός, το οποίο θα μπορούσε να δείχνει την ώρα με ακρίβεια, παρά τα ισχυρά μαγνητικά πεδία.

Έτσι, η Rolex παρήγαγε το πρώτο Milgauss το 1956.

 

newmoney.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση