Το σύρμα στο φαγητό του, σε πολυτελές εστιατόριο, λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στο θάνατο!

Ο πελάτης κατάπιε ένα κομμάτι σύρμα που βρέθηκε σε ένα πιάτο με κόκκορα κρασάτο και χρειάστηκε επειγόντως εγχείρηση.

Πρόστιμο ύψους 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε σε ένα από τα εστιατόρια του διάσημου βραβευμένου γάλλου σεφ Daniel Boulud, επειδή κάποιος πελάτης κατάπιε ένα κομμάτι σύρμα που βρέθηκε σε ένα πιάτο με κόκκορα κρασάτο και χρειάστηκε επειγόντως εγχείρηση.  

Ο πελάτης Barry Brett πήγε με την σύζυγό του στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο εστιατόριο Bistro Moderne, που βρίσκεται στο Μανχάταν και είναι ένα από τα δέκα εστιατόρια που διατηρεί στη Νέα Υόρκη. 

Το εστιατόριο είναι γνωστό για την κουζίνα bistro chic και τα γκουρμέ χάμπουργκερ τα οποία φτιάχνει από το 2001. Εξίσου φημισμένο είναι και το Daniel, που έχει βραβευθεί με δύο αστέρια από τον οδηγό γαστρονομίας Michelin. Συνολικά ο Daniel Boulud έχει περίπου 20 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.   

Ο Barry Brett παρήγγειλε κόκορα κρασάτο αλλά σχεδόν αμέσως μόλις άρχισε να τρώει αισθάνθηκε κάτι αιχμηρό στο λαιμό του με συνέπεια να φύγει άρον άρον από το εστιατόριο, σύμφωνα με την καταγγελία που πρωτοκολλήθηκε στις 15 Απριλίου.

 Η κατάστασή του χρειάστηκε εγχείρηση. Ο χειρουργός είπε ότι το αντικείμενο ήταν ένα μεταλλικό σύρμα μήκους 2,5 εκατοστών που προερχόταν από μια φτηνή βούρτσα καθαρίσματος. Τυχόν λοίμωξη θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του άνδρα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.   

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το ρεστοράν επέδειξε «αμέλεια» και επιδίκασε αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων -εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο για ηθική βλάβη- στον Brett, συν 11.000 δολάρια στη σύζυγό του. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ