Σεφ κλείνει το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του για να το κάνει μπεργκεράδικο

Τι είναι τα αστέρια Michelin μπροστά στα χάμπουργκερ;

Τίποτα, σύμφωνα με τον Ισπανό σεφ Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει το βραβευμένο εστιατόριό του με την ύψιστη τιμητική διάκριση του αστεριού Micheli και να... πουλάει χάμπουργκερ.

«Αφού παρέλαβα το τρίτο αστέρι Michelin, κάλεσα την ομάδα μου για να τους ενημερώσω για μια σημαντική απόφαση: το 2019 θα είναι η τελευταία σεζόν για το Dani Garcia» έγραψε ο σεφ στο Twitter, αναφερόμενος στο εστιατόριό του που φέρει το όνομά του, στη Μαρμπέγια, στην Ανδαλουσία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Vanguardia, ο ίδιος ανακοίνωσε πως το εστιατόριο θα κλείσει την 22α Οκτωβρίου του 2019 και θα γίνει ένα «steak house όπου θα πουλάμε χάμπουργκερ».

Το εστιατόριο Dani Garcia έγινε, την 21η Νοεμβρίου, το 11ο στην Ισπανία που τιμήθηκε με ένα τρίτο αστέρι Michelin, την πλέον περίβλεπτη διάκριση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θέλω να δημιουργήσω πιάτα αξίας 15 ή 20 ευρώ. (…) Θα μπορούσα να παραμείνω εδώ, όμως θέλω να το κάνω αυτό, διότι έχω όρεξη και πάντα με ενδιέφερε» εξήγησε ο σεφ στη La Vanguardia.

«Δεν προτίθεμαι να επιστρέψω τα αστέρια μου. Το αντίθετο, τα φυλάω και θέλω να τα φυλάω για πάντα» σημείωσε ο Ντάνι Γκαρθία, ιδιοκτήτης δύο ακόμη εστιατορίων στη Μαρμπέγια και τη Μαδρίτη, ο οποίος σχεδιάζει να ανοίξει άλλο ένα στο Κατάρ το 2019.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ