Οι Τούρκοι σχεδιάζουν δικό τους υποβρύχιο: Το μυστικό πρόγραμμα MΙLDEN

“Πεποίθηση νίκης” και έλεγχο του Αιγαίου χωρίς να “ρίξει τουφεκιά” επιδιώκει η Τουρκία, με τρόπο μεθοδικό και επίμονο.

Το “χτίσιμο” αξιόπιστης και ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας στο οποίο το καθεστώς Ερντογάν επένδυσε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία, αρχίζει να αποδίδει επικίνδυνα σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα. Η πραγματική δύναμη των Τούρκων δεν θα ΄ναι ούτε τα F-35 ,ούτε οι S-400. Η ανατροπή που επιχειρεί έχει να κάνει με το Πολεμικό Ναυτικό ,όπου παραδοσιακά η Τουρκία υστερούσε δραματικά σε σχέση με την Ελλάδα. Η Άγκυρα μετά από τη ναυπήγηση “εθνικών” πολεμικών πλοίων ,προχωρά τάχιστα στη σχεδίαση τουρκικής παραγωγής υποβρυχίων, τα οποία φιλοδοξεί να εξοπλίσει με τουρκικής κατασκευής ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα. Πρόκειται για εξέλιξη που αν φθάσει μέχρι τέλους θα φέρει την απόλυτη ανατροπή στη ναυτική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Militaire.gr αυτή τη στιγμή η Τουρκία “τρέχει” δύο εξαιρετικά σημαντικά ναυπηγικά προγράμματα. Το ένα έχει να κάνει με τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου Reis τα οποία είναι ακριβώς ίδια με τα δικά μας υποβρύχια τύπου 214, που έχουν γίνει γνωστά ως τύπος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ! Οι Γερμανοί της Thyssen αφού εισέπραξαν τα ελληνικά δισεκατομμύρια για τα τέσσερα υποβρύχια πήγαν απέναντι και με πολύ μικρότερο κόστος! Κι αυτό ,γιατί την ανάπτυξη του προγράμματος, εμείς την πληρώσαμε!

Αυτό είναι γνωστό και προσθέτει ένα ακόμη ερώτημα στην υπόθεση των υποβρυχίων για την οποία αυτές τις ημέρες η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το “μαύρο χρήμα” που κυκλοφόρησε. Το ερώτημα είναι, γιατί όσοι διαπραγματεύθηκαν το πανάκριβο πρόγραμμα των υποβρυχίων δεν έθεσαν απαράβατο όρο στους Γερμανούς, ότι δεν μπορούν να ναυπηγήσουν τα ίδια στην Τουρκία…Απάντηση καμία…

Το ναυπηγικό πρόγραμμα που είναι λιγότερο γνωστό αλλά περισσότερο επικίνδυνο είναι αυτό που το ονομάζουν MiLDEN (Milli Denizaltı). Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια νέα κατηγορία υποβρυχίων αλλά να αναπτύξει και τα συστήματα των ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιών, αισθητήρων, συστημάτων πρόωσης και όπλων των υποβρυχίων!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ