ΚΟΣΜΟΣ

Μόναχο: Αυτός είναι ο οδηγός που έπεσε πάνω σε πλήθος - Είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου του

Ο συλληφθείς είχε αναρτήσει ισλαμιστικά σχόλια στο διαδίκτυο λίγο πριν από την σημερινή επίθεση

monaxo
Photo Credits: @APE-MPE

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε νωρίτερα σήμερα σε συγκεντρωμένο πλήθος διαδηλωτών στο κέντρο του Μονάχου είναι ο Φαρχάντ Ν., γεννημένος το 2001 στην Καμπούλ, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Ο 24χρονος φέρεται να έφθασε στην Γερμανία στο τέλος του 2016, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων έχει στο μεταξύ απορρίψει την αίτησή του για άσυλο. Ο Φαρχάντ Ν. είχε λάβει την λεγόμενη «άδεια ανοχής», με την οποία αναστέλλεται η απέλαση και για τελευταία φορά καταγράφηκε στο Μόναχο.

Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι ο συλληφθείς είχε αναρτήσει ισλαμιστικά σχόλια στο διαδίκτυο λίγο πριν από την σημερινή επίθεση.

Το Spiegel μετέδωσε επίσης ότι η Εισαγγελία του Μονάχου χειρίζεται την υπόθεση ως «επίθεση με εξτρεμιστικό υπόβαθρο» και η έρευνα διεξάγεται από το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού, το οποίο υπάγεται στον Γενικό Εισαγγελέα. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση