ΚΟΣΜΟΣ

Βιομηχανική περιοχή αποκτά κρεμαστούς κήπους στο Παρίσι και μεταμορφώνεται

Τα χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου είναι "Ένα πυκνό δίκτυο από βεράντες με δέντρα και κρεμαστούς κήπους"

No profile pic

Τα τελευταία χρόνια μια υποβαθμισμένη περιοχή του Παρισιού αναμορφώνεται συστηματικά. Πρόκειται για την περιοχή Ισί ντε Μουλινό, μια κοινότητα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική προαστιακή περιοχή της πόλης, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα.

Παλιά βιομηχανική βάση, η περιοχή που απέχει μόνο έξι χιλιόμετρα από τη Νοτρ Νταμ έγινε μέρος της κοινότητας οικισμών Grand Paris Seine Ouest και εκεί άρχισε να ανθίζει μια γαλλική Silicon Valley με νεοσύστατες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και έδρα της μεγαλύτερης ομάδας επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία.

Το Ισί ντε Μουλινό φιλοξενεί μια κοινότητα 5.000 Αρμενίων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή από τη δεκαετία του 1930 και δίνουν τον δικό τους τόνο, με την κεντρική οδό τους να ονομάζεται Rue d’ Armenie.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κένγκο Κούμα αποφάσισε να αναζωογονήσει έναν εγκαταλελειμμένο χώρο δημιουργώντας ένα νέο αστικό ορόσημο που θα μεταμορφώσει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας που θα ξεκινήσει το 2022 και στο ισόγειο και τον πρώτο του όροφο θα στεγαστούν υπηρεσίες ενώ στους υπόλοιπους ορόφους γραφεία.

Τα χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου είναι «ένα πυκνό δίκτυο από βεράντες με δέντρα και κρεμαστούς κήπους», η ξύλινη κατασκευή και πρόσοψη που έχει δυο επίπεδα για να κρατά και να ρυθμίζει το ηλιακό φως και αποτρέπει την ηχορύπανση.

Οι χώροι πρασίνου εκτείνονται πέρα ​​από τις βεράντες μέχρι τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας μια ουσιαστική προσθήκη βλάστησης στο χώρο.

Το ξύλο ως υλικό δόμησης χρησιμοποιείται στο 70% των πρώτων υλών του σχεδιασμού. Οι επτά όροφοι και τα πέντε υπόγεια επίπεδα δημιουργούν έναν ζωντανό και ρέοντα διάλογο με τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι ένα κτίριο που στο τέλος θα είναι κρυμμένο πίσω από ένα πράσινο τείχος που θα του παρέχει προστασία και την αναπνοή που χρειάζονται οι πόλεις τον 21ο αιώνα.

Πηγή:Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση