ΚΟΣΜΟΣ
Αυτός είναι ο χάρτης των τουρκολιβυκών ερευνών
Οι έρευνες φαίνεται πως κινούνται νότια της μέσης γραμμής των θαλάσσιων ελληνολιβυκών συνόρων - Η αντίδραση της Ελλάδας.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών τη δικαιωμάτων, λένε κυβερνητικές πηγές μετά το μνημόνιο που υπέγραψαν η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου στη Λιβύη με την αντίστοιχη στην Τουρκία.
Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τον χάρτη που έχει κυκλοφορήσει από την Λιβυκή εταιρεία πετρελαίου τονίζουν πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται να κινείται νοτίως της μέσης γραμμής.
Ξεκαθαρίζουν όμως πως κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Η συμφωνία ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία κάνει λόγο για σεισμικές έρευνες σε τέσσερα οικόπεδα που βρίσκονται νοτίως της μέσης γραμμής των ελληνολιβυκών θαλάσσιων συνόρων.
Όμως στην υπογραφή της συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάστηκε και ο χάρτης του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου, ο οποίος δεν υφίσταται όμως δείχνει τις προθέσεις της Τουρκίας για την περιοχή.
Σύμφωνα με τη δήλωση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, σχεδιάζεται να διεξαχθεί σεισμική έρευνα στο πλαίσιο του έργου που θα εκτελέσει ο Τουρκικός οργανισμός.
