ΚΟΣΜΟΣ
Αίγυπτος: Υποχρεωτικές οι μάσκες για όσους προσέρχονται στις υπηρεσίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που ανοίγουν αύριο
Σε 4 ανέρχονται μέχρι σήμερα οι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα από τον Covid-19
SHARE:
Χιλιάδες είναι οι Αιγύπτιοι που θα κατακλύσουν από αύριο τις υπηρεσίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην Αίγυπτο, που ανοίγουν και πάλι, αλλά με ένα νέο χαρακτηριστικό λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού: την υποχρεωτική χρήση προστατευτικών μασκών, για όποιον προσέρχεται στα εν λόγω γραφεία.
Οι αρχές έκδοσης αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην Αίγυπτο ανοίγουν για πρώτη φορά αύριο, Κυριακή, έπειτα από διακοπή της λειτουργίας τους εδώ και έναν μήνα, ως ένα μέτρο που επιβλήθηκε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι μάσκες προσώπου θα είναι «υποχρεωτικές» για όσους πηγαίνουν στα τμήματα κυκλοφορίας για την άδεια νέων οχημάτων, από την Κυριακή», αναφέρει η «Αλ Αχράμ».
Σε 4 ανέρχονται μέχρι σήμερα οι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους
Τον θάνατο ενός ακόμη ιατρού που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το ιατρικό συνδικάτο της Αιγύπτου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Αλ Αχράμ, πρόκειται για τον καρδιολόγο Άσραφ Άντλι, που πέθανε στο νοσοκομείο αναφοράς για την COVID-19 στο Ασουάν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 4 είναι συνολικά οι ιατροί από την Αίγυπτο που μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ 43 ακόμη επαγγελματίες υγείας έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό.
Πάντως, το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών επισημαίνει ότι η μόλυνση μόνον ενός από τους 4 γιατρούς που κατέληξαν, συνέβη κατά την ώρα εργασίας.
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι αποφάσισε στα τέλη Μαρτίου να αυξήσει κατά 75% τα μηνιαία επιδόματα των επαγγελματιών στον ιατρικό τομέα με συνολικό κόστος 2,25 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (ΣΣ. ένα ευρώ ισούται με περίπου 17 αιγ. λίρες), ως μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών για υποστήριξη μελών του τομέα της υγείας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ιατρικό προσωπικό καλύπτει περίπου το 13% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αίγυπτο.