Οι κοσμοναύτες, η ωραία Έλενα και το... λιόφυτο !

Μαγνήτες... η προτομή και η "ωραία Έλενα"

Ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής, στην σημερινή όμορφη τελετή στον Καράβολα, ήταν... ελληνικής καταγωγής!

Ο κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος) έκλεψε την παράσταση, όταν πήρε τον λόγο! Θέλοντας να τιμήσει τις ρίζες του μίλησε στα ελληνικά, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ποντιακή διάλεκτο! “Είμαι Πόντιος, είναι δυνατόν να μην μιλήσω στα ελληνικά;”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος!

Κι εκεί προς το τέλος της ομιλίας του, το κοινό ξέσπασε στα γέλια ακούγοντάς τον να λέει, στα αγγλικά τούτη τη φορά: “Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι Ρώσοι είναι άγριοι! Όχι, είμαστε αξιαγάπητοι! Αγαπάμε την Ελλάδα! Και αγαπάμε να φυτεύουμε δέντρα και όχι ανθρώπους!”!

Λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός , που συντόνισε την εκδήλωση, παρατήρησε ότι “ούτε ο Πούτιν μπορεί να μαζέψει τόσους κοσμοναύτες!”.

Μαγνήτες... η προτομή και η "ωραία Έλενα"

Η τελετή ολοκληρώθηκε και το πολυάριθμο συγκεντρωμένο πλήθος βρέθηκε σε... δίλημμα: Να βγάλει selfie με την προτομή ή με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά; Και με τις δύο έβγαλε. Η σειρά προτεραιότητας δεν έχει σημασία...

Η κ. Κουντουρά είχε... δουλειά νωρίτερα, καθώς μαζί με τους κοσμοναύτες φύτεψε ένα δέντρο, στην ειδική τελετή που ακολούθησε στο πάρκο Γκαγκάριν!

Έπιασε την τσάπα και τα κατάφερε μία χαρά! Όπως και οι κ.κ. Λαμπρινός και Αρναουτάκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης να βγάζει και το σακάκι του για να μπορέσει να ανταποκριθεί πιο άνετα σε αυτή την ευχάριστη υποχρέωση!

Το λιόφυτο των κοσμοναυτών!

Εκτός από την προτομή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, οι ελιές που φυτεύτηκαν σε παραπλήσιο χώρο θα αποτελέσουν σύμβολο... οικουμενικότητας: Η ελιά εξάλλου συμβολίζει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Η προβολή της Κρήτης και του Ηρακλείου θα ενισχυθούν κι άλλο μετά τα σημερινά εγκαίνια, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον πλανήτη! Κι όχι απαραίτητα κοσμοναύτες, κι όχι μόνο Ρώσους...

Τον Σεπτέμβρη φερ’ ειπείν, όπως ανακοινώθηκε, αναμένονται στο Ηράκλειο δύο Αμερικανοί αστροναύτες, που κι εκείνοι με τη σειρά τους θα φυτέψουν ελιές!

Έτσι που το πάμε, θα γίνει λιόφυτο! Κι όχι όποιο κι όποιο... αλλά το “λιόφυτο των κοσμοναυτών”!

Ο χώρος θα μπορούσε εναλλακτικά να ονομαστεί κι έτσι! Κι άμα μεγαλώσουν κι οι ελιές, δεν αποκλείεται να δούμε και κοσμοναύτες και αστροναύτες να έρχονται για λιομάζωμα! Καλοδεχούμενοι εννοείται, ειδικά αν κατά τη διάρκεια του ραβδίσματος φορούν και τις στολές τους!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ