ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Γιατί η NASA κάνει live απόψε;

Τι θέλει να δείξει στο διαδικτυακό κοινό

nasa...

Η NASA θα πραγματοποιήσει live μετάδοση απόψε, προκειμένου να μοιραστεί εικόνες από ένα πολυσυζητημένο πρόσφατο σχετικά εύρημα του παρατηρητηρίου ATLAS.

Πρόκειται για τον κομήτη 3I/ATLAS, που απασχόλησε όσο λίγοι τον διεθνή Τύπο την τελευταία χρονιά. Εντοπίστηκε πρώτη φορά την 1η Ιουλίου 2025 από το τηλεσκόπιο ATLAS στη Χιλή, όταν βρισκόταν σε απόσταση περίπου 670 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο και αποτελεί μόλις το τρίτο διαστρικό αντικείμενο που γνωρίζουμε ότι περνά από τη «γειτονιά» μας, μετά τον 1I/‘Oumuamua το 2017 και τον 2I/Borisov το 2019.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η NASA αναφέρει:

«Η NASA θα διοργανώσει ένα ζωντανό event στις 3 μ.μ. (10:00 το βράδυ στην Ελλάδα) EST, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, για να μοιραστεί εικόνες του διαστρικού κομήτη 3I/ATLAS που συλλέχθηκαν από μια σειρά αποστολών της υπηρεσίας. Το event θα πραγματοποιηθεί στο Goddard Space Flight Center της NASA στο Greenbelt του Maryland.

Ο κομήτης 3I/ATLAS, που ανακαλύφθηκε από το παρατηρητήριο ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) το οποίο χρηματοδοτείται από τη NASA, την 1η Ιουλίου, είναι μόλις το τρίτο αντικείμενο που έχει αναγνωριστεί ως εισερχόμενο στο ηλιακό μας σύστημα από άλλο σημείο του γαλαξία. Αν και δεν αποτελεί απειλή για τη Γη και δεν θα πλησιάσει περισσότερο από 170 εκατομμύρια μίλια από τη Γη, ο κομήτης πέταξε σε απόσταση 19 εκατομμυρίων μιλίων από τον Άρη στις αρχές Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο NASA+, την εφαρμογή της NASA, τον ιστότοπο της υπηρεσίας και το κανάλι YouTube, καθώς και στο Amazon Prime».

Πηγή:lifo.gr

Σχετικά Tags

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση