Στην Αθήνα βρέθηκαν σήμερα κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του κλάδου τους.
Οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα με ΙΧ και λεωφορεία από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Η κτηνοτροφία σβήνει, οι μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη και οι νέοι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο», δήλωσαν εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα αποτελέσματα των ζωονόσων έχουν οδηγήσει τον κλάδο στο χείλος της κατάρρευσης. Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων επιδίωξαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να του παραδώσουν υπόμνημα με δέκα αιτήματα τους, που αφορούν κυρίως την άμεση καταβολή προκαταβολής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την ευλογιά, άμεση οικονομική στήριξη για την αγορά ζωοτροφών, καθώς να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 415 εκατ. ευρώ για την κακοδιαχείριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως δήλωσαν κτηνοτρόφοι, τελικά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό αλλά κατάθεσαν γραπτώς τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι τους μετέβησαν στη Βουλή και είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.
