ΕΛΛAΔΑ
Πυρκαγιά στον Άγιο Σεραφείμ Καμένων Βούρλων - Στη μάχη με τις φλόγες και εναέρια μέσα
Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε
Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής το μεσημέρι της Δευτέρας (15/9/25) για πυρκαγιά στον Άγιο Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε καλαμιές, με αποτέλεσμα να λάβει γρήγορα διαστάσεις.
Για την αντιμετώπισή της έσπευσαν 9 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και 2 ακόμη μικρά με συνολικά 38 πυροσβέστες και 1 ομάδα της 4ης ΕΜΟΔΕ.
Πολύτιμη συνδρομή από αέρος των δύο αεροπλάνων PZL που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο Λαμίας, καθώς και ενός ελικοπτέρου που έφθασε γρήγορα από τη Νέα Αγχίαλο.
Δυστυχώς η ανομβρία αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την εκδήλωση και την εξάπλωση αγροτοδασικών πυρκαγιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε στην ύπαιθρο και σε κάθε δραστηριότητά μας.
Πηγή:lamiareport.gr
