Σοκαρισμένη και η ίδια από το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στο κτίριο της ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν φοιτητής έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο, είναι και η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αικατερίνη Φουντεδάκη, η οποία παραδέχτηκε, μιλώντας στο σάιτ GRTIMES, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σ’ ότι αφορά το κτιριακό της Σχολής, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού.
«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση στα μαθήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι φοιτητές κάθονται και στα περβάζια του παραθύρου. Και σήμερα -απ’ ότι πληροφορήθηκα- η αίθουσα ήταν γεμάτη και το παιδί καθόταν στο περβάζι, αυτό δεν αμφισβητείται. Εξάλλου και εμείς έχουμε κάνει γνωστό και το έλλειμα του προσωπικού που έχουμε, το οποίο σε συνδυασμό με τα κτιριακά προβλήματα τη σύμπτυξη τμημάτων και τη μαζική προσέλευση φοιτητών μετά την πανδημία, έχει εντείνει το πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αικατερίνη Φουντεδάκη.
Αναφερόμενη στα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή σε όλα τα επίπεδα, η κα. Φουντεδάκη πρόσθεσε πως «την έλλειψη προσωπικού την έχουμε επισημάνει εδώ και δέκα χρόνια. Προσπαθούμε πάρα πολύ να εμπλουτίσουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο απαριθμούσε 110 μέλη και τώρα απαριθμεί 70. Στον δικό μας τομέα είναι μόνον 7 ενώ μέχρι πριν από κάποιο διάστημα ήμασταν 25».
Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και άλλες σχολές
«Το κτιριακό είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα, διότι δεν υπάρχουν αίθουσες. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται επίσης οι Σχολές των Πολιτικών Επιστημών και των Οικονομικών, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίθουσες και αθρόα προσέλευση φοιτητών. Κάνουμε πλέον μάθημα μπροστά σε τριπλάσιο ακροατήριο, γεγονός που και εμείς δεν περιμέναμε. Μας έχει αιφνιδιάσει αυτή η προσέλευση και αυτό το πράγμα που γίνεται δεν το έχω ξαναδεί. Και σκεφτείτε είναι μόλις η δεύτερη εβδομάδα των μαθημάτων. Θέλαμε να δούμε και εμείς πώς θα πάει το πράγμα» πρόσθεσε.
Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Νομικής Σχολής, τονίζει επίσης ότι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραυματισμένου φοιτητή βρίσκεται τόσο η καθηγήτρια που έκανε μάθημα την ώρα της πτώσης, όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου, αλλά και ο Κοσμήτορας της Σχολής Παναγιώτης Γκλαβίνης. «Αμέσως έφτασαν στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του 19χρονου και να του παράσχουν ό,τι χρειαστεί. Ευτυχώς φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά εννοείται ότι το παιδί και οι γονείς του έχουν την πλήρη στήριξη της σχολής, αλλά και τη δική μας σε οτιδήποτε χρειαστούν».