ΕΛΛAΔΑ
Προ των πυλών ψυχρή εισβολή με μπόρες χιονιού - Τι προβλέπεται στην Κρήτη
"Βουτιά" της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμούς τα επόμενα 24ωρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες

Ο Ιανουάριος έφυγε με καιρό ανοιξιάτικο, ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ωστόσο, ο Φεβρουάριος που έφτασε, φέρνει μαζί του κρύο αλλά και χιόνια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός αγριεύει από τη Δευτέρα (03.02.2025), με τον υδράργυρο να υποχωρεί 3 έως 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα και τους βοριάδες να ενισχύονται, όπως αναφέρει και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).
Πιθανότητα για μπόρες χιονιού και στην Αττική πάνω από τα 200 μέτρα, προβλέπειγια την Πέμπτη (06.02.2025) ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.
«Οι θερμοκρασίες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα βρίσκονται κατά 3 με 6°C κάτω από τα κανονικά επίπεδα», γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς:
«ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ- Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΘΑ ΦΛΕΒΙΣΕΙ…
Οι θερμοκρασίες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα βρίσκονται κατά 3 με 6°C κάτω από τα κανονικά επίπεδα, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό για την εποχή, όπως και οι ισχυροί βοριάδες που θα επικρατήσουν.
Ο υετός δεν διακρίνεται να λαμβάνει πολύ υψηλές τιμές και οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές του “βορείου ρεύματος” (ανατολικά και νότια). Διακρίνεται πάντως τάση δημιουργίας χαμηλού στη Κεντρική Μεσόγειο μετά το πρώτο δεκαήμερο -που συνήθως φέρνει πολλές βροχές- αλλά η πρόγνωση αυτή είναι επισφαλής», καταλήγει ο Θοδωρής Κολυδάς.
ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ- “Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΘΑ ΦΛΕΒΙΣΕΙ…”
Ο Φεβρουάριος σύμφωνα με το λαογράφο ετυμολόγο σημαίνει πρησμένη φλέβα και τούτο επειδή κατά το μήνα αυτόν πρήζονται, γεμίζουν με νερό οι φλέβες της γης.
Οι θερμοκρασίες από τα μέσα της ερχόμενης εβδμάδος θα… pic.twitter.com/tHJqTz53yf— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 31, 2025
Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόβλεψή του για τον καιρό των επόμενων ημερών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μπόρες χιονιού και στην Αττική, την Πέμπτη (06.02.2025).
Συγκεκριμένα στην πρόβλεψή του, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Για την Αττική, επειδή με ρωτάτε πάρα πολλοί, θα επαναλάβω αυτό που είπα. Η Πέμπτη είναι μια ημέρα που δεν αποκλείεται και στην Αττική να σημειωθούν κάποιες μπόρες χιονιού, πάνω από τα 200 μέτρα κατά μέσο όρο. Δεν φαίνεται κάτι το ακραίο, όταν λέμε μπόρες χιονιού εδώ κι εκεί, ένα άνοιξε κλείσε, αλλά θα το δούμε και την επόμενη εβδομάδα μήπως αλλάξει κάτι, μήπως μεγαλώσει η πιθανότητα για κάτι λίγο περισσότερο ή όχι».
Σήμερα στην Κρήτη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα είναι βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.