ΕΛΛAΔΑ

Πάτρα: Απόστρατος αστυνομικός κατηγορείται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων 

Η αυτοθυσία του το 2014, το Αστυνομικό Μεταλίου και ο «Χρυσός Σταυρός» της ΕΛΑΣ

Πάτρα: Απόστρατος αστυνομικός κατηγορείται για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων 

Aπό διώκτης του εγκλήματος και της προστασίας του πολίτη, πέρασε στην αντίπερα όχθη. Κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων, αποσπώντας χιλιάδες ευρώ με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενικών τους προσώπων σε «μαϊμού» τροχαία.

Ο λόγος για τον πατρινό απόστρατο της ΕΛΑΣ, που τέθηκε εκτός Σώματος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη, μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα το 2014, στην Αχαΐα. Η αυτοθυσία του αναγνωρίστηκε με την επίδοση Αστυνομικού Μεταλλίου και του διπλώματος «Χρυσού Σταυρού» από την ΕΛΑΣ, ενώ τιμήθηκε από τις Αστυνομικές Ενώσεις της Αχαΐας και όχι μόνο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για την απάτη σε βάρος 74χρονης στα Βραχνέικα Πατρών, στις 10 Σεπτεμβρίου. Αναγνωρίστηκε από το θύμα ως το πρόσωπο που εμφανίστηκε στο σπίτι της και παρέλαβε 40.000 ευρώ για τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της που είχε τραυματιστεί σε δήθεν τροχαίο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άνδρα που της συστήθηκε ως γιατρός.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, όπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», ομολόγησε την πράξη του στους άνδρες της Ασφάλειας Πατρών. Οπως αποκάλυψε η «Π», ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε πως ήταν η πρώτη του «δουλειά», έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», και θα λάμβανε 1.500€ και πως ήρθε σε επαφή με τους απατεώνες μέσω τρίτου προσώπου.

Ταυτοποιήθηκε από κάμερες ασφαλείας που «έπιασαν» τη μηχανή τύπου BMW με την οποία διέφυγε από το σπίτι της ηλικιωμένης στα Βραχνέικα, μετά την παράδοση των χρημάτων.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τον Ιανουάριο του 2021, σε συνέντευξή του στην «Π», δήλωνε πως «η προσφορά στον συνάνθρωπο» ήταν εκείνο που τον ενέπνευσε σε ηλικία 20 ετών να εισαχθεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομία.

Οπως είχε πει, «λάτρεψε» την εποχή που υπηρετούσε σε μάχιμη υπηρεσία στην Αττική, «λόγω της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο», επισημαίνοντας πως τον δίδαξε παρά πολλά στα σεμινάρια εκπαίδευσης, αλλά και εκτελώντας υπηρεσίες, κυρίως στο κέντρο των Αθηνών.

Την εποχή της συνέντευξης -σε ηλικία 38 ετών – συμπληρώνονταν 7 χρόνια από το περιστατικό που τον «σημάδεψε» σωματικά και ψυχολογικά, διεκδικώντας την έκδοση σύνταξης από την ΕΛΑΣ. «Θέλω να ευχαριστήσω και τους δικηγόρους μου, που αγωνίζονται για τη δικαίωση. Επειτα από σχεδόν 7 χρόνια, παρά 2 μήνες, βρίσκομαι εν αναμονή έκδοσης σύνταξης, δεν ανήκω στο Σώμα πλέον, και δεν αμείβομαι, περιμένω... Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, όλη την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και την εφημερίδα σας που με τιμήσατε κι όπως είπα, τις τιμές αυτές τις αφιέρωσα κι εγώ με τη σειρά μου. Ως προς το μετάλλιο που μου απέδωσε το Σώμα, ευχαριστώ μεν, αλλά… Το Σώμα έτσι, γενικά κι αόριστα, όχι ιδιαίτερα. Το ίδιο και η Πολιτεία. Συγκεκριμένοι άνθρωποι με βοήθησαν κι έδειξαν αγάπη στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως, βέβαια, η ερώτησή σας αφορούσε την Πολιτεία και το Σώμα, οπότε θα σας πω ότι “Υπάρχουν Ανθρωποι’” κι όσο υπάρχουν Ανθρωποι, θα σας πω ότι για τους λάτρεις του Α. Σαμαράκη “Ζητείται Ελπίς”, υπάρχει ελπίδα».

Πηγή:pelop.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση