ΕΛΛAΔΑ

Μαρινάκης: Λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές

Για το περιστατικό στο αεροδρόμιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Μαρινάκης: Λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές

«Έγινε επικοινωνία μόλις αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ελήφθη γνώση της καταγγελίας. Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από το συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην υπουργό. Δεν νομίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών το συγκεκριμένο βίντεο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό στο αεροδρόμιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Παύλος Μαρινάκης.

«Περιμένουμε τη θέση του βουλευτή της Ν.Δ., πολύ σύντομα θα βγάλει ο ίδιος ανακοίνωση, θα εξηγεί, πρέπει να δούμε τη θέση του και σας το λέω και με τη νομική μου ιδιότητα, πρέπει να ακούμε όλες τις απόψεις. Αλλά θα σας πω κάτι που το έχουμε δει να γίνεται και πράξη γιατί είναι πλέον πέντε χρόνια, ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου και όπως πρέπει να δίνεται χρόνος από τον Πρωθυπουργό σε όσους επιλέγει, όμως περιπτώσεις συμπεριφορών πρώτον κρίνονται ακαριαία πολλές φορές και δεύτερον λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στην Κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές. Και νομίζω ότι το έχετε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Αυγενάκη ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Ας ακούσουμε πρώτα τις εξηγήσεις του και στη συνέχεια και επειδή τις αποφάσεις δεν τις λαμβάνουμε πολλοί, είναι αποφάσεις που πολλές φορές, ειδικά στα συντεταγμένα κόμματα, ακολουθούν μια δομή και μια διαδικασία συγκεκριμένη, όταν έρθει η στιγμή των εξηγήσεων θα έχετε άμεση ανταπόκριση από εμάς. Αλλά επειδή παίξατε κάποια πλάνα και έχει μεγάλη σημασία αυτό δεν είναι ότι ο Πρωθυπουργός τη μια μέρα πήγε στο νοσοκομείο την άλλη μέρα πήγε στα λεωφορεία επειδή συνέβη κάτι άλλο. Αυτή είναι η καθημερινότητα της Κυβέρνησης που οφείλει να λύσει τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και για αυτόν τον λόγο εξελέγη το 2023. Η Κυβέρνηση αυτή επανεξελέγη με ένα ιδιαιτέρως τιμητικό ποσοστό, με ένα πρόγραμμα που έχει στον πυρήνα του την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους».

Σχετικά με τις προχθεσινές ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι ήρθε σε δύσκολη θέση που ήταν παρών στην εκδήλωση και επανέλαβε ότι «δεν σχολιάζουμε ούτε ομιλίες, πολλώ δε μάλλον εκείνη τη στιγμή, ούτε θέσεις, ούτε απόψεις πρώην προέδρων του κόμματός μας και πρώην Πρωθυπουργών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα μέχρι το 2019. Χθες μάλιστα έτυχε να είμαι σε μία άλλη ομιλία στο συνέδριο του Economist, που ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα. Και έκλεισε τη δική του τοποθέτηση με μια φράση που λέει πολλά για τα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια και εκείνος τα έζησε και από πρώτο χέρι επειδή ήταν σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα στο τιμόνι της Ιταλίας. Είπε ότι η Ελλάδα, το πρόβλημα ή ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης, έφτασε στο σημείο να κάθεται στο τραπέζι που βρίσκει τις λύσεις για την Ευρώπη».

Σε ερώτηση για όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη ΚΟ της ΝΔ ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι μπορεί να προκαλεί έκπληξη στον κυβερνών κόμμα δεν εκπλήσσονται καθόλου. «Είναι μάλιστα αυτό το οποίο διαχωρίζει το δικό μας κόμμα, τη δική μας παράταξη από τα υπόλοιπα κόμματα. Είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν παύει να είναι νίκη με την μεγαλύτερη εκλογική διαφορά στην ιστορία των ευρωεκλογών η οποία όμως είχε ένα ποσοστό το οποίο απείχε πέντε μονάδες από το τελευταίο αντίστοιχο εκλογικό αποτέλεσμα και αυτό το οποίο κάναμε είναι αυτό που κάνει ένα σοβαρό συντεταγμένο κόμμα, δηλαδή η αποτίμηση του αποτελέσματος, η αναζήτηση των αιτιών, των μηνυμάτων των πολιτών που κυρίως απείχαν και δεν πήγαν σε άλλο κόμμα. Γιατί δηλαδή σε μια κάλπη, όχι εθνική αλλά σημαντική, εστάλησαν κάποια μηνύματα. Έγιναν οι αλλαγές τις οποίες έκρινε αναγκαίες ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια συνεκλήθη χωρίς περιστροφές και καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει πάντοτε στη Νέα Δημοκρατία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τοποθετήθηκαν όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν γιατί ο ρόλος τους είναι κάτι πάρα πάνω από σημαντικός», σημείωσε.

«Η κριτική των βουλευτών, οι επισημάνσεις του κόσμου είναι ένα μωσαϊκό το οποίο συνθέτει μια κατάσταση πραγματικότητας σε πολλά ζητήματα την οποία εμείς δεν την ανακαλύψαμε μετά τις εκλογές. Θα σας πω κάτι. Πριν από τις ευρωεκλογές ο Πρωθυπουργός είδε το σύνολο της κοινοβουλευτικής Ομάδας, τους είχε δει και κατά μόνας, αλλά και σε ομάδες ανά εκλογική περιφέρεια 20-30 ατόμων όπου έγιναν εκτενείς συζητήσεις και πιστέψτε με σε αυτές τις συζητήσεις δεν έχει νόημα να πεις τι ωραία που τα κάνεις όλα, γιατί δεν είναι παράδεισος η χώρα, γιατί αντικειμενικά πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα και ο λόγος που έγιναν αυτές οι συναντήσεις, οι περιοδείες, είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε πολλές φορές, μαζί με τον Πρωθυπουργό όλη την Ελλάδα. Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί ξέρουμε ότι μόνο στο πεδίο μπορείς να καταγράψεις τα προβλήματα. Αυτό λοιπόν που είδατε στην κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτό που βλέπετε να γίνεται σε όλη την Ελλάδα, η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο, σε μια εφημερία, η σημερινή επίσκεψη για να δούμε αυτά τα νέα λεωφορεία τα οποία θα γίνουν 900 στο βάθος του επόμενου χρόνου. Όλες αυτές οι επισκέψεις και οι συναντήσεις, για να καταλάβουμε, είναι καθημερινότητα για την κυβέρνηση. Και οι συσκέψεις αυτές είναι καθημερινότητα και τα όργανα και η σύγκληση τους είναι καθημερινότητα γιατί, για να προχωρήσουμε μπροστά, για να έχουμε αποτέλεσμα, για να κριθούμε και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το ΄27 και να έχουμε παραδοτέα, αυτός είναι στόχος μας, πρέπει να έχουμε όλη την εικόνα. Αυτό είναι δεδομένο», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η ουσία του μηνύματος των πολιτών -με τετραετή διάρκεια- είναι: «είχατε ένα πρόγραμμα, κάνατε αρκετά την πρώτη τετραετία, έπρεπε να κάνετε περισσότερα, υλοποιήστε το πρόγραμμά σας».

«Ο κόσμος θα μας κρίνει για όλα. Και για την οικονομία και για την υγεία και για την παιδεία και για ό, τι ζει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητά του. Πριν από ενάμιση-δύο λεπτά, είπα, ξεκινώντας την τοποθέτησή μου για τον πληθωρισμό ότι αν και ο στόχος είναι προφανής και είναι η μείωση των τιμών και είναι ο επόμενος μας στόχος, ο άμεσος, ο τωρινός μας στόχος. Τι είχαμε πει; Είχαμε πει στο πρώτο κύμα του πληθωρισμού, που όλες οι χώρες είχαν πολύ μεγάλους αριθμούς, η Ελλάδα σωρευτικά είχε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά λόγω του διαθέσιμου εισοδήματος είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο πρώτος στόχος είναι να αντέξει η κοινωνία. Γι' αυτό τι κάναμε στον πρώτο στόχο; Για να θυμηθούμε λίγο τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Αυξήσαμε τα εισοδήματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι σωρευτικά ο πληθωρισμός τροφίμων για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι πάνω από 30% και αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

«Η δεύτερη φάση ήταν η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, όπως πολύ σωστά είπε η κυρία Μακρή. Δηλαδή, η αύξηση των τιμών με μικρότερο ρυθμό. Αυτό σημαίνει μειώνω τον πληθωρισμό. Καταφέραμε να είμαστε στις χαμηλότερες θέσεις τους τελευταίους μήνες με τις πολιτικές μας στον πληθωρισμό, όχι στις μειώσεις τιμών; Το καταφέραμε. Είναι κατόρθωμα, να πανηγυρίζουμε; Όχι. Το γεγονός ότι αυξάνονται οι τιμές με πολύ μικρότερο ρυθμό απ' ό, τι τους προηγούμενους μήνες και με πολύ μικρότερο ρυθμό απ' ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη συγκριτικά - το ξαναλέω συγκριτικά - γιατί το πρόβλημα παραμένει για τον κόσμο, είναι μια απόδειξη ότι μια πολιτική της Ελλάδας, σε σχέση με τις άλλες χώρες, είναι πιο αποτελεσματική συγκριτικά», πρόσθεσε τονίζοντας πως «η επικεφαλίδα σε αυτή τη συζήτηση είναι η αύξηση των εισοδημάτων».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση