Η λειψυδρία «χτύπησε» και την πατάτα Νάξου

Newsroom
Newsroom

Η παρατεταμένη λειψυδρία έχει επηρεάσει την παραγωγή της φημισμένης πατάτας Νάξου

Η ξηρασία και η λειψυδρία μειώνουν την παραγωγή πατάτας λένε οι παραγωγοί στην Νάξο.

Ο πρόεδρος ένωσης συνεταιρισμών αγροτικών προϊόντων Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο πρόεδρος ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Παύλος Σατολιάς, βρέθηκαν σε πατατοπαρασκευαστήριο και μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την λειψυδρία το κόστος που έχει αυτό το γεγονός στην πατάτα της Νάξου.

«Υπάρχει πρόβλημα με την ξηρασία που υπάρχει στο νησί, εδώ και 2 χρόνια το λέμε και το φωνάξουμε και τελικά δεν μας ακούει κανείς. Δεν ενδιαφέρεται κάνεις για τον τόπο μας. Είμαστε γύρω περίπου 1000 κτηνοτρόφοι και αγρότες. Πατάτα θα έχουμε μέχρι τέλος του μήνα. 22 Σεπτεμβρίου θα φύγουν οι τελευταίες πατάτες από εδώ. Μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο δεν θα υπάρξει. Δεν είναι μόνο η οικονομική αξία της πατάτας Νάξου, θα υπάρξει πρόβλημα γιατί θα φύγουμε από τοι «ράφι» και για να ξαναμπούμε θα είναι δύσκολα», ανέφερε ο κ. Καπούνης.

«Είμαστε και εμείς εδώ, για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα ιδίοις όμμασι των παραγωγών και των κτηνοτρόφων. Τίθενται σε κίνδυνο δύο ΠΟΠ προϊόντα. Ο πρωτογενής τομέας της Νάξου, είναι μία μικρογραφία του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Οι προτάσεις είναι πολλές, έχουμε πάει και στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τα στρατηγικά έργα που έχουν να κάνουν με την διαχείρισης του νερού, έπρεπε να γίνουν «χθες». Τρόφιμο χωρίς νερό δεν υπάρχει», υπογράμμισε ο κ. Σατολιάς.

«Ήδη στην Νάξο εισάγουμε ντομάτα Πολωνίας και σε λίγο θα εισάγουμε πατάτα Αιγύπτου. Στο νησί της πατάτας εισάγουμε πατάτα», δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Καπούνης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ