ΕΛΛAΔΑ

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου "ξαναχτυπά": Τι έγραψε για την επίθεση στην Αγία Μαρίνα

Επιστροφή της Αφροδίτης Λατινοπούλου στα social media και σχόλιο ... για την επίθεση στο Κορωπί

No profile pic

Η πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Λατινοπούλου ξαναχτυπά... Μετά το tweet για τις αξύριστες μασχάλες και τις ραγάδες, αυτή τη φορά ασχολήθηκε με την επίθεση που δέχθηκε η 26χρονη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί.

«Η εγκληματική ενέργεια έξι Πακιστανών χτες το απόγευμα που προσπάθησαν να βιάσουν μια 25χρονη Ελληνίδα που είχε πάει για μπάνιο στην Αγία Μαρίνα δείχνει ξεκάθαρα πως κάποιοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ενσωματωθούν. Η Δανία δείχνει το δρόμο» έγραψε.

Και τι ήταν αυτό που έκανε η Δανία; Στις 3 Ιουνίου ενέκρινε νόμο που δίνει τη δυνατότητα στη σκανδιναβική χώρα να επανεγκαθιστά αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπης, αψηφώντας τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που απηύθυναν ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, που φοβούνται μια υποβάθμιση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Η κίνηση να περάσει το νομοσχέδιο, με 70 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 24 κατά, έρχεται προφανώς σε αντίθεση με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδιαμορφώσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση και το άσυλο, ένα εξαιρετικά διχαστικό θέμα εντός της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στη Δανία να μεταφέρει πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της σε κέντρα ασύλου σε μια άλλη χώρα, πιθανόν εκτός Ευρώπης, όπου οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο θα επανεξετάζονται και εκείνοι πιθανόν θα αποκτούν προστασία σε εκείνη τη χώρα.

"Αν κάνετε αίτηση για άσυλο στη Δανία, ξέρετε ότι θα σταλείτε σε μια χώρα εκτός Ευρώπης και άρα ελπίζουμε πως οι άνθρωποι θα σταματήσουν να ζητούν άσυλο στη Δανία", δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο δίκτυο DR ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος για τη μετανάστευση Ράσμους Στόκλουντ.

Η πλούσια σκανδιναβική χώρα, η οποία έχει γίνει διαβόητη για τις σκληροπυρηνικές μεταναστευτικές πολιτικές της την τελευταία δεκαετία, έχει θέσει ως στόχο μηδενικό αριθμό αιτούντων άσυλο και να δέχεται πρόσφυγες μόνο με το σύστημα ποσοστώσεων του ΟΗΕ.

Η Δανία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με κάποια χώρα, αλλά ο Στόκλουντ είπε πως διαπραγματεύεται με αρκετές υποψήφιες χώρες. Επικριτές ανησυχούν ότι το σχέδιο θα υπονομεύσει την ασφάλεια και την ευημερία των προσφύγων και θα θέσει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, καθώς και ότι θα επιτρέψει στη Δανία να αποφύγει τις υποχρεώσεις που έχει στο πλαίσιο της ΕΕ.

"Η ιδέα εξωτερίκευσης της ευθύνης για την επεξεργασία αιτημάτων ασύλου των αιτούντων άσυλο είναι ανεύθυνη και στερείται αλληλεγγύης", δήλωσε η Σαρλότ Σλέντε, γενική γραμματέας της ΜΚΟ Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, σε δήλωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάλεσε τον περασμένο μήνα τη Δανία να μην εγκρίνει το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, θα λειτουργήσει σαν καταλύτης σε μια "κούρσα προς τον πάτο", αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρχίσουν να αντιγράφουν την πολιτική της Δανίας.

"Η UNHCR παραμένει σθεναρά αντίθετη στην εξωτερίκευση πρωτοβουλιών που μεταφέρουν με τη βία αιτούντες άσυλο σε άλλες χώρες", δήλωσε τον Μάιο η βοηθός ύπατος αρμοστής Τζίλιαν Τριγκς.

"Τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τα δικαιώματα εκείνων που αναζητούν ασφάλεια και προστασία, δαιμονοποιώντας και τιμωρώντας τους και μπορεί να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο", είπε η Τριγκς.

 

Δείτε επίσης:

 Κορωπί:  Την περικύκλωσαν, της έσκισαν την μπλούζα και έκαναν live μετάδοση

Στην αντεπίθεση η Λατινοπούλου - Απαντά στους επικριτές της

Το παραλήρημα της Α. Λατινοπούλου για τις τρίχες και τις ραγάδες προκάλεσε χαμό!

Πηγή:enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση