ΕΛΛAΔΑ
Επίθεση Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη: Στρεβλώνετε την πραγματικότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του, απάντησε στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης.
Τη δική του απάντηση στα «πυρά» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τις πρώτες ημέρες της θητείας της κυβέρνησης, έδωσε στην αρχή της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα και ενώ μαίνεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο του Έβρου για 13η ημέρα.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Ανδρουλάκη και τόνισε πως η κυβέρνησή του έχει υλοποιήσει ήδη το μισό των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
«Λυπάμαι που κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί όπως ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξαν γενική τοποθέτηση και κριτική στην κυβέρνηση και όχι να μιλήσουν ειδικά για το πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Αύγουστο.
«Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 3,4% όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι πάνω από 5%. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά στη ΔΕΘ», προσέθεσε.
«Στα μεσογειακά περιβάλλοντα υπάρχει μία έντονη κυκλικότητα στις πυρκαγιές. Η Ελλάδα, τα τελευταία 15 χρόνια, είχε τρεις πολύ κακές χρονιές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τις φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας, τονίζοντας πως οι καιρικές συνθήκες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσες εκτάσεις γης καίγονται.
«Δυστυχώς, οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια γίνονται ακόμη δυσκολότερες ως προς τη διαχείρισή τους», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Έκανε λόγο για «στρεβλή» εικόνα, την οποία έδωσε με τα στοιχεία του ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον κατηγόρησε πως, σε αντίθεση με τον ίδιο που… ζει «σε αυτό τον πλανήτη», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έρχεται στη Βουλή και δεν ακούει «τίποτα», παρουσιάζοντας μια άλλη πραγματικότητα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν κάποιες χρονιές με πολλές καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεν γίνεται να πετάμε νούμερα δεξιά και αριστερά, για να λέμε ότι είμαστε χειρότερα από τους άλλους» και ανέφερε το παράδειγμα χωρών όπως η Πορτογαλία, η οποία είχε ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα πέρυσι, και η Ισπανία.
Και θύμισε πως στο Μάτι χάσαμε 104 ανθρώπους, κάτι που όπως είπε «δεν αποτυπώνεται σε καμία οριζόντια στατιστική».