ΕΛΛAΔΑ

Ελαιόλαδο: Πώς καταλαβαίνουμε πότε είναι νοθευμένο

Ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος

Ελαιόλαδο: Πώς καταλαβαίνουμε πότε είναι νοθευμένο

Σε τιμές «χρυσού» είναι πλέον η διάθεση του ελαιολάδου στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά νοθείας του ελαιολάδου.

Η νοθεία γίνεται με σπορέλαιο, ηλιέλαιο, φινικέλιο και πυρηνέλαια, τα οποία έχουν χαμηλή τιμή. Γίνεται παράνομη πρόσμειξη, στη συνέχεια τα αρωματίζουν, τα χρωματίζουν, και στη συνέχεια εξαπατούν καταναλωτές πουλώντας το για ελαιόλαδο.

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε το ελαιόλαδο είναι νοθευμένο

Πρώτα από τη γεύση και τη μυρωδιά που πρέπει να είναι σαν την ελιά. Ως εκ τούτου, αν το ελαιόλαδο είναι άοσμο, άχρωμο και δεν έχει γεύση ελιάς τότε είναι νοθευμένο, εξηγεί ελαιοπαραγωγός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Μάλιστα, οι επιτήδειοι το πωλούν στην τιμή του ελαιολάδου, βγάζοντας πάρα πολλά χρήματα.

Ένας πιο απλός τρόπος για να καταλάβει κάποιος αν είναι νοθευμένο είναι να βάλει ένα μπουκαλάκι ελαιολάδου στο ψυγείο. Επειδή το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει πολλά μονοκόρεστα λιπαρά, παγώνει. Έτσι το φυσικό ελαιόλαδο γίνεται σαν βούτυρο. Τα νοθευμένα λάδια δεν παγώνουν.



 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση