ΕΛΛAΔΑ
Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν φτάνει η συγγνώμη για όσους εγκλωβίστηκαν 20 ώρες
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.
SHARE:
«Υπάρχουν ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας και πρέπει να αποδοθούν», είπε, παρεμβαίνοντας στην πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Η κυβέρνηση δεν έλαβε αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κακοκαιρία, είπε από την πλευρά του στην πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας.
«Δεν πήρε αποφάσεις, όπως οι αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων. Αποφάσεις να μην κυκλοφορήσουν τα βαρέα οχήματα δεν ελήφθησαν. Αποφάσεις που σχετίζονται με την κίνηση των πολιτών δεν ελήφθησαν. Άφησαν το Δημόσιο να λειτουργεί κι όταν είπαν γυρίστε σπίτια σας, οι άνθρωποι έκαναν ακόμα δυσκολότερη την κυκλοφορία στην πόλη των Αθηνών» είπε ο κ. Λοβέρδος και διερωτήθηκε: «Τί προέβλεψαν τελικά; Τίποτα δεν προέβλεψαν. Τι θα μας πουν τώρα; Θα μεταθέτουν ευθύνες. Τι αποκρουστικό που είναι! «Φταίει η Αττική Οδός». Μπορεί και να φταίει. «Φταίει ο Περιφερειάρχης». Μπορεί και να φταίει. «Φταίνε οι δήμαρχοι». Μπορεί και να φταίνε. Εκείνοι δεν φταίνε πουθενά και αρκείται ο πρωθυπουργός σε μία «συγγνώμη» που τη λέει και πολλές φορές; Τον απαλλάσσει από τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με δική του ευθύνη ή είναι τόσο μεγάλος και η συγγνώμη του μας ικανοποιεί για να λέμε «δεν πειράζει, ας έμεινα είκοσι ώρες στην Αττική Οδό, αφού ζήτησε συγγνώμη, όλα είναι καλά»;
«Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ευθύνες. Κι όταν υπάρχουν ευθύνες, αποδίδονται. Κι όταν αποδέχεσαι την πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι πρέπει και να παραιτηθείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος, απέδωσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο ότι δεν υπάρχουν ταξινομημένες και οριοθετημένες αρμοδιότητες, όπως είπε. «Όταν κάνατε Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καιρικών φαινομένων και άλλων συναφών, υποθέσαμε ότι θα λύσετε το πρόβλημα τού ποιος έχει την τελική απόφαση. Αν δεν είναι ένας, δεν είναι κανένας. Αυτή είναι μια αρχή όλων των προχωρημένων διοικητικών συστημάτων. Όπου δεν υπάρχει ο ένας, ο τελικός, δεν υπάρχει κανένας», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ