Ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Τα φαβορί, οι καραμπόλες και οι εκπλήξεις

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει το υπουργικό σχήμα - Την Τρίτη η ορκωμοσία, την Τετάρτη η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Μετά τις 18:00 αναμένεται να ανακοινωθεί η οριστική σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Φυσικά δεν λείπουν από το τραπέζι οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, καθώς υπάρχουν μετακινήσεις προσώπων από χαρτοφυλάκιο σε χαρτοφυλάκιο. Στις ώρες που απομένουν ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει μπαράζ τηλεφωνικών επαφών προκειμένου να καταλήξει στο σχήμα, να κλείσει λεπτομέρειες και γι’ αυτό δεν αποκλείονται αλλαγές, ακόμη και εκπλήξεις.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες:

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να διοριστεί ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Υπουργείο Οικονομικών: Φαίνεται να είναι σίγουρος «τσάρος» ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ άγνωστο είναι ποιος θα πάρει τη θέση του αναπληρωτή.

Υπουργείο Εξωτερικών: Όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία θα διοριστεί ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Υπουργείο Εσωτερικών: Ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φαίνεται να οδεύει προς το υπουργείο αυτό.

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Ο Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» τις επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού.

Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Ο Κωστής Χατζηδάκης οδεύει προς αυτό το υπουργείο με τις προκλήσεις των αυθαιρέτων και των κατεδαφίσεων.

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη, της Διανέοσις που θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Υπουργείο Άμυνας: Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θεωρούνταν βέβαιο ότι θα βρεθεί σε αυτό ο Βασίλης Κικίλιας που πήγε πολύ καλά στις εκλογές και στην Α’ Αθήνας.

Υπουργείο Υγείας: Ακούγεται το όνομα του Βασίλη Κικίλια. Ειδικό ρόλο, ενδεχομένως ως υφυπουργός, αναμένεται να έχει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Κώστας Τσιάρας

Υπουργείο Παιδείας: Κλείδωσε η τομεάρχης Νίκη Κεραμέως ενώ υφυπουργός αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη.

Υπουργείο Εργασίας: Ο Γιάννης Βρούτσης επιστρέφει στο υπουργείο που είχε θητεύσει ξανά επί Αντ. Σαμαρά; Είναι ένα ερώτημα καθώς τις τελευταίες ώρες φαίνεται να απομακρύνεται αυτό το σενάριο.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Μάκης Βορίδης

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί, δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με Μεταναστευτικής Πολιτικής: Η έκπληξη ακούει στο όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που ξέρει το υπουργείο και χαίρει εκτίμησης των αστυνομικών. Τελευταίες πληροφορίες έλεγαν ότι «κάηκε» το όνομά του. Το όνομα του Λευτέρη Οικονόμου ακούγεται για την θέση του αναπληρωτή αλλά και αυτό το καθηγητή Άγγελου Συρίγου με αρμοδιότητα το μεταναστευτικό.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Γιάννης Πλακιωτάκης

Υπουργείο Τουρισμού: Το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη ακουγόταν "δυνατά" ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες την θέλουν να αρνείται την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη καθώς η ίδια ήθελε να πάει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ακούγεται έντονα το όνομα του Χάρη Θεοχάρη.

Υπουργείο Πολιτισμού: Το όνομα της Λίνας Μενδώνη, από το χώρο της Κεντροαριστεράς ακούγεται εντόνως.

Υπουργείο Αθλητισμού: Λευτέρης Αυγενάκης


Όπως λένε πηγές στη ΝΔ θα υπάρξουν τουλάχιστον 10 υφυπουργοί που θα είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ