ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Vintage καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι και μπισκότα

Δείτε αναλυτικά

No profile pic
Δροσερό γλυκό ψυγείου, με κρέμα πορτοκάλι, κρέμα λευκή με άνθος αραβοσίτου, μπισκότα σαβαγιάρ σε φόρμα δαχτυλίδι.

Ελάτε… πείτε την αλήθεια, δεν γυρίζετε πίσω, σε ένα καλοκαίρι της δεκαετίας του '80, απομεσήμερο, σε μπαλκόνι με έπιπλα φερ φορζέ και κομμάτια από αυτό το ολόδροσο γλυκό σε ανοξείδωτα πιατάκια; Εκεί σε πάει η γεύση αυτού του γλυκού, η υφή του, το άρωμά του. Σε γυρίζει κατευθείαν πίσω στα παιδικά ή εφηβικά μας καλοκαίρια και στα μαμαδίστικα γλυκά των eighties. Έμεινα πιστή στις αγαπημένες δοσολογίες των μαμάδων μας, που τα πάντα ήταν σε "κουταλιές", "φλιτζάνια", "ποτήρια", "κεσεδάκια", "πακέτα".

Οι μαμάδες πάντα ξέρουν και όλα τα μπορούν, για αυτό να σέβεστε! Υλικά (για μια φόρμα δαχτυλίδι) για την κρέμα πορτοκάλι 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο ή πορτοκαλάδα εμπορίου χωρίς ανθρακικό 9 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (έβαλα 4) για την λευκή κρέμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες 9 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 10 μπισκότα σαβαγιάρ ή 18 μπισκότα μιράντα 100 ml φρέσκο γάλα 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε το μείγμα να δέσει ενώ το ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν η κρέμα πορτοκάλι είναι έτοιμη τη βγάζουμε από τη φωτιά. Βρέχουμε τη φόρμα με λίγο νερό, όχι όμως να σταθεί νερό μέσα, απλώς να είναι βρεγμένο το εσωτερικό της. Αδειάζουμε στη φόρμα την κρέμα πορτοκάλι. Αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Βάζουμε σε ένα σκεύος το γάλα και το λικέρ, βρέχουμε πολύ ελαφρά τα μπισκότα και τα αραδιάζουμε πάνω στην κρέμα πορτοκάλι. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάναμε και στην κρέμα πορτοκάλι. Αφήνουμε δηλαδή την κρέμα να δέσει, ενώ την ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Ισιώνουμε την επιφάνεια, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον 8 ώρες. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό προσεκτικά σε μια πιατέλα ή δίσκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση