Δείτε τη συνταγή για λουκουμάδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. αλεύρι 150 ml. νερό 150 γραμ. λεμονάδα με ανθρακικό 1 πρέζα αλάτι 1/2 φακελάκι μαγιά σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 600 γραμ. ζάχαρη 400 ml νερό 2 κ.σ. λεμόνι 2 κ.σ. ανθόνερο Εκτέλεση Οι λουκουμάδες της τεμπέλας είναι μία εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή. Για τους τραγανούς λουκουμάδες της τεμπέλας, ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει. Για το σιρόπι Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι. Από την ώρα που θα πάρει βράση , βράζουμε για 5′-6′. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2′ χωρίς ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως. Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του. Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Ετοιμάζουμε τους εύκολους λουκουμάδες που θα βουτήξουμε στο σιρόπι. Για τους λουκουμάδες Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από ότι στους συνηθισμένους παραδοσιακούς λουκουμάδες. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35′ – 40′. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια. Οι νηστισιμοι λουκουμάδες είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν. Βγάζουμε τους τραγανούς λουκουμάδες της τεμπέλας σε πιατέλα. Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.