ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Τελικά κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε την κουρτίνα του μπάνιου;
Κοιτάξτε την κουρτίνα του λουτρού σας, έχει κάποια πράγματα να σας πει
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ακόμη κουρτίνα στο μπάνιο σας, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να τη διατηρήσετε καθαρή και περιποιημένη, ώστε η γενικότερη εικόνα του λουτρού σας να είναι καλαίσθητη.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την όψη της κουρτίνας του μπάνιου και κατά συνέπεια τη συχνότητα αλλαγής, ενώ εδώ θα βρείτε και ορισμένες συμβουλές για τη φροντίδα της.
Σε γενικές γραμμές οι πλαστικές κουρτίνες έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις υφασμάτινες, καθώς οι δεύτερες χρειάζονται πιο συχνά πλύσιμο και αλλαγή, επειδή απορροφούν ευκολότερα υγρασία, επομένως ενδέχεται να αναπτύξουν βακτήρια ή μούχλα. Όσο περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το μπάνιο σε τόση περισσότερη υγρασία και ακαθαρσίες εκτίθεται και η κουρτίνα. Αν το λουτρό σας το χρησιμοποιούν πολλά άτομα, τότε η αλλαγή και το καθάρισμά της πρέπει να γίνεται πιο συχνά.
Αν επίσης το μπάνιο σας δεν έχει παράθυρο, ώστε να αερίζεται καλά και αναπτύσσει υψηλή υγρασία, τότε η κουρτίνα σας θα αναπτύξει ευκολότερα βακτήρια ή μούχλα, γι’ αυτό θα πρέπει να την αλλάζετε συχνότερα. Αν παρατηρήσετε μια δυσάρεστη μυρωδιά ή σημάδια μούχλας, ήρθε η ώρα της αντικατάστασης.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να πλένετε ή να αλλάζετε την κουρτίνα του μπάνιου σας κάθε 3 με 6 μήνες. Αυτό το χρονικό διάστημα εξαρτάται από τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πλαστική κουρτίνα και δεν θέλετε να την πετάξετε, αλλά να την καθαρίσετε, πλύντε τη με σαπούνι και νερό και χρησιμοποιήστε, επίσης, ξίδι, για να απομακρύνετε τη μούχλα. Αν η κουρτίνα σας είναι υφασμάτινη, τότε βάλτε τη στο πλυντήριο με απορρυπαντικό κάθε 1-2 μήνες.
Για να μειώσετε την υγρασία στο μπάνιο και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κουρτίνας σας, μετά το ντους αφήστε ανοιχτή την πόρτα, για να αερίζεται και να στεγνώσει καλύτερα ο χώρος. Ακόμα ένας τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στο λουτρό είναι η χρήση αφυγραντήρα.
φωτογραφία από pixabay