ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Τα 5+1 μυστικά για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική μυρωδιά του κοτόπουλου

Bonus, μια εύκολη συνταγή για ψητό κοτόπουλο

Τα 5+1 μυστικά για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική μυρωδιά του κοτόπουλου

Η μυρωδιά του κοτόπουλου μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την μειώσετε ή να την αποτρέψετε πλήρως κατά την μαγειρική.

Αναλόγως της μεθόδου μαγειρέματος του κοτόπουλου που χρησιμοποιείτε, εδώ είναι μερικές συμβουλές:

  • Αφαιρέστε το δέρμα: Η μυρωδιά του κοτόπουλου περισσότερο εντοπίζεται στο δέρμα. Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε το δέρμα πριν το μαγειρέψετε.
  • Χρησιμοποιήστε αρωματικά: Προσθέστε αρωματικά όπως ξύδι, λεμόνι, σκόρδο, φρέσκα βότανα (όπως δεντρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι) ή μπαχαρικά στο κοτόπουλο κατά το μαγείρεμα για να δώσετε ένα ευχάριστο άρωμα.Μαρινάρισμα: Πριν το μαγείρετε, μαρινάρετε το κοτόπουλο σε μία μείγματος από λάδι, χυμό λεμονιού, μπαχαρικά και αρωματικά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γεύσης και στη μείωση της μυρωδιάς.
  • Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο: Εάν ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην παγίδευση των αρωμάτων.
  • Καθαρίστε τα υλικά καλά: Εάν χρησιμοποιείτε κοτόπουλο με κόκκινο κρέας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα περίσσεια λίπη και μυαλίνες πριν το μαγειρέψετε.
  • Χρησιμοποιήστε εξαγωγή αέρα: Βεβαιωθείτε ότι η εστία ή ο φούρνος είναι καλά αεριζόμενοι και χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα για να απομακρύνετε τη μυρωδιά κατά το μαγείρεμα.

Με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να μειώσετε τη μυρωδιά του κοτόπουλου και να δώσετε στο φαγητό σας ένα ευχάριστο άρωμα.

Ψητό κοτόπουλο σε κομμάτια με λεμόνι και βότανα

Υλικά:
4 κομμάτια κοτόπουλο (μπούτια ή οτιδήποτε προτιμάτε)
Χυμός από 2-3 λεμόνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο (κατεψυγμένες σκελίδες σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη)
1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Φρέσκα βότανα για διακόσμηση (π.χ., δεντρολίβανο, μαϊντανός)


Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι για να φτιάξετε τη μαρινάδα.
  • Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται καλά και αφήστε το να μαριναριστεί για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Ψήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει τουλάχιστον στους 75°C.
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με φρέσκα βότανα και λεμόνι. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με ρύζι, πατάτες ή πράσινα λαχανικά.

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, εύκολη και παράγει νόστιμα κομμάτια κοτόπουλου με ευχάριστη γεύση λεμονιού και βοτάνων. Καλή όρεξη!

Πηγή: Youweekly.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση