ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Συνταγή για λαχταριστές, ψητές πατάτες baby
Τέλειο συνοδευτικό για το εορταστικό τραπέζι
Οι ψητές πατάτες baby είναι νόστιμες, και αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για το εορταστικό τραπέζι. Για τη συνταγή τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα ακόλουθα:
- 1 κιλό πατάτες baby ή άλλες μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 5 κλωνάρια θυμάρι ή 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την πλευρά του μαχαιριού πάνω σε μία σκελίδα σκόρδου. Χτυπήστε δυνατά με την παλάμη του χεριού, ώστε το σκόρδο να ανοίξει λίγο, αλλά κυρίως να μείνει ακέραιο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύστε με λάδι, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 4
Ψήστε για 30 λεπτά, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 25 έως 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
Βήμα 5
Πασπαλίστε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε αμέσως!
Φωτογραφία από Polina Tankilevitch via pexels.com
Πηγή:newsbeast.gr