Σπιτικός πουρές γλυκοπατάτας

Newsroom
Newsroom

Με 4 υλικά, έτοιμος σε 40 λεπτά

Υλικά

  • 6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σιγοβράστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά. Σουρώστε τις και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Πολτοποιήστε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Βήμα 3
Ανακατέψτε σιγά- σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 4
Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 5
Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό
 
 
Πηγή:newsbeast.gr
 
 
Φωτογραφία από syuyusyuyus as από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ