ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Σπιτικό άλειμμα φουντουκιού

Συνοδέψτε με ψωμί ή χρησιμοποιήστε το σε κέικ ή κρουασάν

Σπιτικό άλειμμα φουντουκιού


Υλικά

    3 φλ. τσαγιού φουντούκια
    1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
    3 κ. σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
    1 1/2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
    Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήστε ένα ομοιόμορφο και ρευστό μείγμα.
    Διατηρείται καλά σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες.

 

 

 

φωτογραφία pexels

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση