ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Η κλασική, ιταλική εκδοχή με λίγα υλικά και πλούσια γεύση

Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα (προπαρασκευασ-μένη)
  • 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 συσκευασία ντομάτες (800 γρ.)
  • 350 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετήστε ένα άλλο κομμάτι από πάνω. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο ή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Απλώστε το καλαμποκάλευρο στο ταψί και μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί.
Βήμα 3
Ρίξτε τις ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τις με μια κουτάλα. Μοιράστε περίπου 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Βήμα 4
Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθετήστε τα πάνω από τη σάλτσα. Ψήστε την πίτσα για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι οι άκρες και η κορυφή να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βήμα 5
Ενώ η πίτσα ψήνεται, χτυπήστε το μισό βασιλικό, το λάδι, τη ρίγανη και το σχοινόπρασο σε ένα μικρό μπλέντερ.
Βήμα 6
Καλύψτε την πίτσα με τον υπόλοιπο βασιλικό, αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με το ελαιόλαδο.

 

 

 

 

Φωτογραφία από Aline Ponce από το Pixabay

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση