Υλικά
2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένες φακές
4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένη κινόα
1 φλ. τσαγιού ψητές πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού φέτα
Εκτέλεση
Βράστε τις φακές και την κινόα.
Τοποθετήστε όπως είναι ζεστά σε ένα μπολ και προσθέστε το σπανάκι, το οποίο από τη θερμότητα θα μαραθεί λίγο.
Αν οι πιπεριές είναι από βαζάκι με λάδι, ξεπλύνετε λίγο ή ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας αν προτιμάτε να μην έχετε λάδι.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τις φακές και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε, αν χρειαστεί, επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τα στο ψυγείο να κρυώσει η σαλάτα.
Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ακόμη και ως ελαφρύ βραδινό.
Φωτογραφία από loucasloucaides από το Pixabay