ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Ριγκατόνι Alfredo με σπανάκι
Με πλούσια σάλτσα και γεύση που απογειώνει τον ουρανίσκο
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 στήθη κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 λωρίδες μπέικον, ψημένο, ψιλοκομμένο
140 γρ. σπανάκι
2 κ. γλ. αλάτι
2 κ. γλ. πιπέρι
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλιτζάνια ζυμαρικά
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βήμα 5
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Προσθέστε τα ζυμαρικά, το τυρί και τον μαϊντανό στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.