Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια

Newsroom
Newsroom

Εύκολος στο μαγείρεμα, πλούσιος στη γεύση

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώστε καλά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα ταψί. Ανακατέψτε και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο ταψί.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
Βήμα 4
Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, περισσότερο χυμό λεμονιού και τη σάλτσα από το ταψί.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ