Υλικά
1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
6 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/4 φλ. τσαγιού καρύδια
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Περάστε τις γαρίδες σε σουβλάκια (προαιρετικά).
Βήμα 2
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού το αλάτι, την παρμεζάνα και τα καρύδια και επεξεργαστείτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας πέστο σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλες τις γαρίδες και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 4
Περιχύστε τις γαρίδες με το υπόλοιπο πέστο και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Βήμα 5
Λαδώστε ελαφρώς ένα γκριλ και προθερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τις γαρίδες στη σχάρα και μαγειρέψτε λίγα λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις ψημένες γαρίδες στο μπολ με το κρατημένο πέστο και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως.