Υλικά
6-7 μέτρια έως μεγάλα μήλα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
1 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
3/4 κ. γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 κ. σ. κορν φλάουρ
3 κ. σ. φρέσκο χυμό μήλου ή νερό
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί.
Βήμα 2
Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε σε φέτες. Όσο πιο λεπτά τόσο το καλύτερο. Απλά προσπαθήστε να έχουν ομοιογένεια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Προσθέστε τα στο ταψί και ρίξτε από πάνω το χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας (προαιρετικά), τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το χυμό μήλου (ή νερό) και μια γερή πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε και καλύψτε χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήστε για 45 λεπτά (σκεπασμένα). Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 10- 15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ με το πιρούνι και να καραμελώσουν ελαφρώς.
Βήμα 5
Απολαύστε το όπως είναι ή με σαντιγί καρύδας ή παγωτό καρύδας βανίλιας.
Φωτογραφία από Ulrike Leone από το Pixabay