Είτε γίνεται με αρνάκι είτε με μοσχαράκι ή ακόμη με κοτόπουλο, αλλά και με θαλασσινά, το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά -αρκεί να βγει όσο πρέπει ζουμερό και το κριθαράκι ή η μανέστρα να μην έχουν στεγνώσει και κολλήσει.
Έχετε κατά νου ότι το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη γεμίσετε το ταψί κριθαράκι. Υπολογίστε ότι για την καλή ισορροπία κρέατος-ζυμαρικού για 1 κιλό αρνί, κατσίκι, μοσχαράκι ή κοτόπουλο θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.
Πόσο υγρό χρειάζεται το γιουβέτσι
Σε ό,τι αφορά τα πολύτιμα υγρά, για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας προτρέπει να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό. Το νερό θα πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος.