Η σάλτσα ντομάτας είναι ένα απολύτως απαραίτητο υλικό για τη μαγειρική μας. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν ανοίξετε το ντουλάπι σας και διαπιστώσετε ότι έχει εξαντληθεί; Ψυχραιμία, υπάρχουν τρόποι για να σώσετε την κατάσταση.
Με τι να αντικαταστήσετε τη σάλτσα ντομάτας
Πελτές ντομάτας
Ο πελτές ντομάτας διατηρεί τη βασική γεύση του. Μπορείτε να τον ζεστάνετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και με κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, αραιώνοντας με λίγο νερό για να αποκτήσει καλύτερη υφή.
Κονσερβοποιημένες ντομάτες
Οι κονσερβοποιημένες ντομάτες είναι βασικά κάτι σαν σάλτσα ντομάτας σε πρώιμο στάδιο. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη σάλτσας ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε μαγειρεμένη και άψητη. Η μαγειρεμένη εκδοχή είναι η βασική σάλτσα, όπου θα σοτάρετε σε κρεμμύδια σε λάδι συνδυασμένα με τις κονσερβοποιημένες ντομάτες. Η άψητη εκδοχή είναι κονσερβοποιημένη ντομάτα με φρεσκοτριμμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο, ιδανικό για πίτσα.
Ντοματόσουπα
Περιέχει αρκετή ζάχαρη και άρα θα πρέπει να προσέχετε στο πώς θα τη χρησιμοποιήσετε. Μια πρόταση είναι να αραιώσετε το μείγμα με λίγη κρέμα γάλακτος και να φτιάξετε μια ροζ σάλτσα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να το εξισορροπήσετε με μερικά κομμάτια τσίλι για να του δώσετε ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Κέτσαπ
Aγαπημένη κέτσαπ! Μπορείτε να προσθέσετε νερό και να την ανακατέψετε με βότανα και μπαχαρικά για να φτιάξετε μια πιο ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Λιαστές ντομάτες
Θα πρέπει να αρχίσετε να τις μαγειρέψετε σε λίγο νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Στη συνέχεια, ανακατέψτε και προσθέστε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη.
Φωτογραφία από Ulrike Leone από το Pixabay