ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν σε ένα νόστιμο γλυκό
Μην πετάξετε τα μελομακάρονα που έμειναν
Οι γιορτές μπορεί να τελείωσαν όμως κάποια γλυκά σίγουρα ξέμειναν στο σπίτι. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα που έχουν περισσέψει στις πιατέλες μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε ένα νόστιμο και διαφορετικό γλυκό.
Οι παρουσιαστές της εκπομπής της ΕΡΤ, «Π.Ο.Π Μαγειρική» μεταμορφώνουν τα μελομακάρονα με μια μοναδική συνταγή σε ένα λαχταριστό στρούντελ.
Υλικά
Για τα φύλλα:
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 μανταρίνι
4 φύλλα χωριάτικα
3 κ.σ. ζάχαρη
Κανέλα σκόνη
Για τη γέμιση:
400 γρ. μελομακάρονα
1 κούπα καρύδια
1 κούπα δάκρυα σοκολάτας
1 μήλο τριμμένο
2 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη
Παγωτό
Κανέλα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία: