Υλικά
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού.
- Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
- Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
- Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
- Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.
- Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη για χρήση.
- Αν θέλουμε να τη βάλουμε στο ψυγείο δεν τη χτυπάμε με το σύρμα χειρός γιατί θα σφίξει στο ψυγείο.
Φωτογραφία από Stefan Schweihofer από το Pixabay
Πηγή:akispetretzikis.com