ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ

Πασχαλινά κουλουράκια

Με άρωμα πορτοκαλιού και βανίλιας

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 5- 7 λεπτά. Προσθέστε τα 2 αυγά και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να είναι εύκολο να χειριστείτε τη ζύμη.
Βήμα 3
Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες και σχηματίστε την καθεμία σε λωρίδα. Διπλώστε στη μέση και στρίψτε δύο φορές. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε απόσταση μεταξύ τους σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά και αλείψτε τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
Βήμα 5
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 7-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση