Παέγια θαλασσινών με φιδέ

Δείτε τη συνταγή για παέγια θαλασσινών με φιδέ, όπως την παρουσιάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Υλικά
Για τον ζωμό:
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. κελύφη γαρίδας
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
½ κρεμμύδι λευκό
2 σκελίδες σκόρδο
Κρόκος Κοζάνης ή σαφράν
50 γρ κλωνάρια από μαϊντανό
50 γρ κλωνάρια από άνηθο
½ ματσάκι κόλιανδρο
150 ml κονιάκ
100 ml νερό ζεστό

Για την παέγια:
½ κρεμμύδι λευκό
½ φινόκιο
6 τοματίνια
1 τομάτα
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ αρακά
ανθός αλάτι
½ ματσάκι κόλιανδρο
100 ml κονιακ
Κρόκος Κοζάνης ή σαφράν
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. κόλιανδρο
100 γρ μύδια καθαρισμένα
φιδέ ψιλό
200 γρ γαρίδες καθαρισμένες Νο2


Εκτέλεση
Για τον ζωμό: Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κελύφη από τις γαρίδες για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την δάφνη το μπαχάρι, μια κουταλιά πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τον κρόκο Κοζάνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Για την παέγια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει θα προσθέσουμε τον αρακά, τα ντοματίνια, τη ντομάτα κομμένη σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια, το αλάτι, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και θα ανακατέψουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν ένα έντονο χρώμα σβήνουμε με το κονιάκ. Αμέσως μετά προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, την καπνιστή πάπρικα, το κόλιανδρο σκόνη και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό από τις γαρίδες που ετοιμάσαμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μύδια, τον φιδέ, τις γαρίδες και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει ο φιδές. Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Τέλος ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση