Νόστιμη και light κοτόπιτα

Newsroom
Newsroom

Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Η κοτόπιτα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδιαίτερα δημοφιλές για την πλούσια γεύση της και την ευελιξία της. Μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως σνακ και ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις. Ακολουθήστε τη συνταγή του hello.gr, ή εμπνευστείτε από αυτή για να κάνετε την δική σας εκδοχή

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι νερό

(Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη ή φύλλα ζύμης)

Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Αλάτι, κατά βούληση

1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ

1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα

1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι

1/4 φλιτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες

100 γραμμάρια φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Γέμιση:
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και τις ελιές. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.

Συναρμολόγηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.
Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τη γέμιση και πιέστε τις με ένα πιρούνι 

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η γέμιση να είναι αφράτη.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο χωρίς πέτσα για να μειώσετε περαιτέρω τα λιπαρά.

Αν θέλετε μια πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να χτυπήσετε ένα αυγό και να το αλείψετε στην επιφάνεια της πίτας πριν την ψήσετε.

Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας,όπως πιπεριές, μελιτζάνες ή κολοκύθι.

Αν θέλετε μια πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γιαούρτι ή γάλα στη γέμιση.

Φωτογραφία αρχείου από Fabiano Pimentel Fafarte via Pixabay

Πηγή: hello.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ