ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΗ
Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι
Εναλλακτική πρόταση για ζυμαρικά στο φούρνο
Υλικά
4 κ. σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
4 φλ. τσαγιού σπανάκι
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
2 πακέτα νιόκι
1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.