Υλικά για 4 άτομα
Για τα νιόκι
400γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κρόκους
150 - 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το ταψί
80 γρ. σφέλα Μεσσηνίας ανθός αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. γραβιέρα
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το ράντισμα
5 σκελίδες σκόρδο ψημένες
χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. μέλι
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
Για το σερβίρισμα
φλοίδες σφέλας
φύλλα βασιλικού φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο