Μύδια στον ατμό

Newsroom
Newsroom

Με έναν υπέροχο ζωμό κρέμας λευκού κρασιού και σκόρδου


Υλικά

    2 κ. σ. ελαιόλαδο
    1 κ. σ ανάλατο βούτυρο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
    1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
    1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Αλάτι και μαύρο πιπέρι
    1 κ. σ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
Βήμα 2
Προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε καλά με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια να ψηθούν και να ανοίξουν, περίπου 12- 15 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τους χυμούς της κατσαρόλας με σκορδόψωμο.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ