Υλικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κ. σ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
Βήμα 2
Προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε καλά με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια να ψηθούν και να ανοίξουν, περίπου 12- 15 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τους χυμούς της κατσαρόλας με σκορδόψωμο.
Πηγή: newsbeast.gr